Toine Lagro ontvangt Zilveren Waalbrugspeld

Op 20 oktober kreeg Toine Lagro de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt voor haar jarenlange verdiensten voor de Nijmeegse samenleving en voor met name slachtoffers van seksueel en familiaal geweld in onze regio. De hulp voor deze slachtoffers wordt verleend in het Centrum voor Seksueel en Familiaal Geweld in Nijmegen (SFG), dat vijf jaar geleden door Toine werd geïnitieerd als tweede centrum voor deze slachtoffers in Nederland.
Lees meer

Lustrumprogramma Centrum SFG Nijmegen

Op 20 oktober 2017 bestaat het centrum Seksueel en Familiaal Geweld Nijmegen (centrum SFG) vijf jaar. Het centrum SFG biedt veilige en laagdrempelige hulp aan mensen die slachtoffer zijn van seksueel en/of familiaal geweld. Er is niet alleen integrale acute hulp aanwezig, maar er wordt ook ondersteuning geboden voor passende nazorg. De hulp is laagdrempelig en direct voor slachtoffers toegankelijk.

Seksueel of familiaal geweld heeft veel gevolgen zoals bijvoorbeeld het oplopen van een Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA), verwondingen of een ongewenste zwangerschap. Daarnaast ontstaan ook vaak psychische problemen zoals concentratieproblemen, angsten of een posttraumatische stress stoornis. Het is belangrijk om te weten dat er hulp bestaat. Hulp die ervan uitgaat dat je meer bent dan alleen slachtoffer, hulp die je verder helpt bij de praktische gevolgen van seksueel en/of familiaal geweld en hulp die je helpt om weer verder te kunnen met je leven.
Lees meer

Brede aanpak seksueel en familiaal geweld

Wees je ervan bewust dat er sprake kan zijn van seksueel of familiaal geweld. Dat misbruik of geweld kan een rol spelen bij iemands klachten. Dat is de boodschap van Toine Lagro, emeritus hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen aan het Radboudumc en hoofd van het Centrum Seksueel en Familiaal Geweld Nijmegen. “Het is belangrijk dat huisartsen alert zijn, signalen oppakken en weten hoe ze geweld bespreekbaar kunnen maken.”

Bron: www.zorgenz.nl

Lees meer

Contact

 • voor slachtoffers
  (24 uur bereikbaar)
  T: 024-361 41 87
  Spoedeisende Hulp Radboudumc

  voor hulpverleners
  (9:00-17:00 uur)
  T: 024-3224340
  Universitair Gezondheidscentrum Heyendael

  E: CSGGelderlandZuidMidden@radboudumc.nl