Onderwijs

Partnergeweld/ huiselijk geweld komt onder uw patiënten veel vaker voor dan u denkt. Slechts 0 tot 3 procent van de patiënten, die komen met klachten gerelateerd aan partnergeweld, worden door huisartsen als zodanig herkend. Mensen die dit meemaken/ meegemaakt hebben zoeken het meest van al hulp van de huisarts. Zij komen met allerlei klachten en durven zelden spontaan te praten over hun ervaringen.

Het Centrum SFG Nijmegen biedt een aantal workshops/trainingen voor professionals aan. Deze trainingen over geweld beogen de cursist kennis te bieden en bewust te maken van de achtergronden, theorie over geweld in relaties, het voorkomen in de praktijk en de verborgen signalen van partnergeweld. De workshops/trainingen worden op aanvraag gegeven. Meer informatie op te vragen via mail@sfgnijmegen.nl.

Partnergeweld, moet ik daar iets mee?

De rol van de huisarts bij het herkennen en bespreekbaar maken van partner/huiselijk geweld.
Docenten: Dr. Sylvie Lo Fo Wong, huisarts/senior onderzoeker Drs. Loes Veraart-Schelfhout, huisarts n.p. Prof. Dr. Toine Lagro-Janssen, huisarts, hoogleraar
Duur workshop: 60 minuten

Partnergeweld en de rol van de huisarts

Docenten: Dr. Sylvie Lo Fo Wong, huisarts/senior onderzoeker Drs. Ellen Nijenhuis, psycholoog, senior trainer communicatie
Duur workshop: 2 dagdelen (1 dag: 7u 40min)

Bespreekbaar maken van partnergeweld SEH/Huisartsenpost

Docenten: Dr. Sylvie Lo Fo Wong, huisarts/senior onderzoeker, Prof.dr. Toine Lagro-Janssen,  huisarts/hoogleraar
Duur workshop: 3 uur

Meer onderwijs/nascholing

Accredidact – Familiaal geweld

Er is een onafhankelijke geaccrediteerde nascholing beschikbaar over familiaal geweld van Accredidact. Het programma is geaccrediteerd voor 2 punten, tot april 2019. Accredidact programma’s zijn los te bestellen of in een abonnement van 8 programma’s. Lees meer over de nascholing Familiaal geweld.

Contact

 • voor slachtoffers
  (24 uur bereikbaar)
  T: 024-361 41 87
  Spoedeisende Hulp Radboudumc

  voor hulpverleners
  (9:00-17:00 uur)
  T: 024-3224340
  Universitair Gezondheidscentrum Heyendael

  E: CSGGelderlandZuidMidden@radboudumc.nl