Hoe meldt u zich bij ons?

U kunt zich melden aan de balie van de Spoedeisende Hulp van het Radboudumc of bellen met 024-361 41 87 (nummer Spoedeisende Hulp)

Belangrijk

Wanneer u te maken hebt gehad met geweld kunnen, wanneer u dit wilt, de politie en forensisch arts onderzoek bij u doen naar letsel en sporen. Dit kan helpen om de dader van het geweld op te sporen. Om de sporen veilig te stellen is het belangrijk:

 • Bij voorkeur niets te eten of te drinken;
 • Niet te plassen;
 • Niet te douchen of uzelf te wassen;
 • Niet uw kleren te wassen. Houd uw kleren aan of stop elk kledingstuk in een aparte tas. Bij voorkeur is dit een papieren tas, omdat de kans dat sporen gaan ‘broeien’ hierin kleiner is dan in een plastic tas;
 • Zo snel mogelijk na het geweld naar de Spoedeisende Hulp te komen, het liefst nog dezelfde dag. Voor de politie en forensisch arts is het belangrijk om zo snel mogelijk onderzoek te kunnen doen, omdat na een paar dagen de sporen vaak verdwenen zijn. De politie en forensisch arts kunnen er dan voor kiezen om geen medisch forensisch onderzoek te laten uitvoeren.

In gevaar? Bel altijd 112 en vraag naar de politie.

Wanneer meldt u zich?

Bij het CSG Gelderland-Zuid en -Midden kunt u terecht wanneer u slachtoffer bent geworden van recent seksueel geweld.

Met recent bedoelen wij: Seksueel geweld korter dan 7 dagen geleden vanwege onderzoek naar sporen en seksueel overdraagbare aandoeningen (voorkeur: binnen 72 uur)

Het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Dit is van belang om verder medisch of forensisch onderzoek te kunnen doen en/of passende zorg te vinden zodat het geweld ophoudt.

Contact

 • voor slachtoffers
  (24 uur bereikbaar)
  T: 024-361 41 87
  Spoedeisende Hulp Radboudumc

  voor hulpverleners
  (9:00-17:00 uur)
  T: 024-3224340
  Universitair Gezondheidscentrum Heyendael

  E: CSGGelderlandZuidMidden@radboudumc.nl