Wat doen wij voor u?

Heeft u acute zorg nodig? Die acute zorg biedt het CSG Gelderland-Zuid en -Midden. Speciaal getraind personeel van de Spoedeisende Hulp van het Radboudumc vangt u op en zorgt voor:

Medische Hulp/Acute zorg

Een speciaal getrainde SEH-arts behandelt u. De arts adviseert u bij zorgen over de gevolgen van het geweld, bijvoorbeeld verwondingen, soa’s of zwangerschap. Samen met u wordt besproken of u weer veilig naar huis kunt of dat er naar andere opvang gezocht moet worden. Voor nazorg verwijst de arts u door naar de nazorgconsulente van het CSG Gelderland-Zuid en -Midden.

Politie

De arts informeert u over de mogelijkheid aangifte of melding te doen van het geweld bij de politie. Wanneer u melding of aangifte wilt doen of daarover informatie wilt hebben, kunt u of kan de arts de politie bellen. De politie komt dan naar het CSG Gelderland-Zuid en -Midden of maakt een afspraak met u. Wij nemen nooit contact op met de politie zonder uw toestemming.

Forensische hulp

Wanneer u daarvoor toestemming geeft, schakelt de politie een forensisch arts van de GGD in. Deze arts doet bij u onderzoek naar sporen en letsels. Om goed sporenonderzoek te kunnen doen is het belangrijk om uzelf en uw kleren niet te wassen. Eet of drink bij voorkeur niets en ga niet plassen.

Nazorg

De nazorgconsulente van CSG Gelderland-Zuid en -Midden neemt de volgende werkdag contact met u op om een (telefonsiche) afspraak te maken wanneer u dat wilt. De nazorgconsulente biedt een luisterend oor, denkt mee en wanneer het nodig is, zet de nazorgconsulente nazorg in gang. Nazorg kan bestaan uit medische hulp, psychische hulp, praktische hulp of juridische hulp. Onze nazorgconsulenten heten Marieke en Sylvia.

Contact

 • voor slachtoffers
  (24 uur bereikbaar)
  T: 024-361 41 87
  Spoedeisende Hulp Radboudumc

  voor hulpverleners
  (9:00-17:00 uur)
  T: 024-3224340
  Universitair Gezondheidscentrum Heyendael

  E: CSGGelderlandZuidMidden@radboudumc.nl